Medische app Bingli is de rijzende ster van de Deloitte's Technology Fast 50

Actua

Bingli werd bekroond tot rijzende ster van de Deloitte's Technology Fast 50. In deze lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in België springt de start-up achter de medische AI-app er volgens de jury uit.

Tom Van de Putte (links) en Piet Van de Steen, oprichters Bingli
Tom Van de Putte (links) en Piet Van de Steen, oprichters Bingli © Foto Bingli

De Rising Star 2021 werd geselecteerd uit de tien meest veelbelovende bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn.

""
Deze multidisciplinaire jury bevestigt onze positie als het slimste medische interview op de planeet.
Tom Van De Putte, CEO van Bingli

De onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de investeerderspitch van elk bedrijf op basis van vier criteria:

  1. de schaalbaarheid van het businessconcept
  2. het algemene marktpotentieel
  3. de kwaliteit van het management
  4. de ontwrichtende kracht van de innovatie


Bingli heeft een medische chatbot ontwikkeld die vooraf intelligente medische vragen stelt.

Wanneer patiënten op voorhand chatten, zijn artsen beter voorbereid om consulten efficiënter te maken. Zo komt er tijd vrij om te luisteren, empathisch te reageren, informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.

👉 Meer over Bingli en de twee ondernemers erachter? Lees Artsen winnen 5 minuten per consultatie met de Vlaamse AI-tool Bingli

"Uitgekozen worden als Rising Star winnaar in een wedstrijd van dit niveau betekent heel veel voor ons”, zegt Tom Van De Putte, CEO van Bingli.

"Ik was zelf enorm onder de indruk van de andere pitches. Deze multidisciplinaire jury bevestigt onze positie als het slimste medische interview op de planeet."

Met steun van VLAIO

Tom en medevennoot Piet Van de Steen ontvingen een kmo-groeisubsidie van VLAIO. "Met deze subsidie konden we een developer aanwerven die zich bezighoudt met databaseonderzoek. Dat is al een eerste stap in de goede richting in het opschalen naar nieuwe markten", vertelt Tom in het uitgebreid interview: Tijd voor wat echt telt: de patiënt.

Om te commercialiseren en internationaliseren wees VLAIO hen de weg naar Flanders Investment & Trade (FIT). Via hen breekt Bingli hopelijk binnenkort potten in Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Vraag ook steun aan via de VLAIO-bedrijfsadviseurs

👉 In 2020 won intigriti deze award. Lees het nieuwsbericht Deloitte roept intigriti uit tot winnaar 'Rising Star 2020'
TwitterLinkedIn