De beleidsmonitor geeft inzicht in beleidsdocumenten over data en AI

Actua

De nieuwste beleidsdocumenten over data en AI. Die vind je voortaan in de Beleidsmonitor van het Kenniscentrum Data & Maatschappij.

Dit jaar alleen al presenteerde de Europese Commissie een uitgebreid verordeningsvoorstel voor AI en een ambitieus digitaal kompas met doelstellingen voor 2030. Deze beleidsdocumenten zullen voor de actoren in ons land een grote impact hebben.

Daarnaast publiceren ook België en de regio’s regelmatig nieuwe beleidsdocumenten rond artificiële intelligentie .

Beleidsmonitor creëert overzicht

Om een overzicht te bieden van alle relevante nieuwe beleidsinitiatieven rond data en AI, lanceert het Kenniscentrum vandaag een beleidsmonitor.

➡ De Vlaamse overheid investeert jaarlijks 30 miljoen euro in AI. Wat betekent het beleidsplan voor jouw bedrijf? Bij wie kan je terecht voor subsidies? Lees Dit betekent het Vlaams Beleidsplan AI voor jouw bedrijf

Samenvattingen van beleidsteksten

“Via de monitor willen we onze stakeholders regelmatig wijzen op de aandachtspunten in de recent gepubliceerde documenten op internationaal, Europees, Belgisch en regionaal niveau”, zegt het Kenniscentrum.

""

De beleidsdocumenten en bijhorende samenvattingen worden samengebracht op een overzichtelijk dashboard op de website van het Kenniscentrum.

Klik door naar de Beleidsmonitor

TwitterLinkedIn