AI Experience Centre van VUB toont bedrijven wat mogelijk is met AI

Actua
door
VUB

Wat kunnen technologieën? Wat kunnen ze niet? Hoe zou bijvoorbeeld AI je onderneming kunnen versterken? In het Expercience Centre van VUB vind je het antwoord op deze vragen.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen speelt met een robot bij haar bezoek aan het AI Experience Centre van de VUB
Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen speelt met een robot bij haar bezoek aan het AI Experience Centre van de VUB © Jennifer Jacquemart

Dat artificiële intelligentie in heel wat sectoren voor een versnelde transformatie kan zorgen, ontdekken veel bedrijven momenteel. 

Goed nieuws is dat organisaties daarvoor niet alle expertise en middelen zelf in huis moeten halen. Wel kunnen ze aankloppen bij het AI Experience Centre van de VUB.
 

Meer dan 200 onderzoekers

“We brengen meer dan 200 onderzoekers van diverse opleidingen samen in ons AI Experience Centre”, zegt Ann Nowé, professor en hoofd van het AI-lab van de VUB. “Door ze in een interdisciplinaire context te plaatsen, kunnen we een brede waaier van demo’s aanbieden.”

“Deze demo’s tonen bedrijven wat effectief kan”, vult Ferdinand Casier, business group leader digital industries bij Agoria, aan. “Van hieruit kunnen ze hun innovatie opschalen op Europees niveau.”

Bekijk de reportage Z-Innovation: Kennismaken met Artificiële Intelligentie in het AI Experience Centre.

TwitterLinkedIn