AI-algoritmes racen tegen elkaar in Race To The Future

Actua

Welk AI-algoritme racet het snelste? Dat was de vraag op de Corda Campus in Hasselt. Autonoom rijdende modelauto’s van studenten en bedrijven streden er tegen elkaar tijdens Race To The Future.

Wat is Race to the future?

Race To The Future is een racewedstrijd met model racewagens op een voordien ongekend traject. Anders dan bij een klassieke wagen op afstandbediening worden de auto’s niet aangestuurd door een piloot. Wel zit artificiële intelligentie achter het stuur. Elk team bouwt zijn eigen auto én eigen AI-algoritme.

In deze race nemen bedrijven, universiteiten en hogescholen het tegen elkaar op. De race vindt plaats op de Corda Campus in Hasselt. Het team dat de beste tijd neerzet, wint de race.

"De race draait volledig rond artificiële intelligentie, waarbij het doel is om je model zodanig te trainen dat die autonoom de beste tijd neer kan zetten", zegt Tristan Fransen, departementshoofd PXL-Digital, aan Het Laatste Nieuws.

Een team sleutelt aan hun racewagen.
Een team sleutelt aan hun racewagen. © Foto PXL

Winnaars 2022

Corda Campus, PXL-Digital en PXL-Voka Young & Strong organiseerden ook dit jaar de spectaculaire Race to the future.

Team Bad Max won op het parcours van 150 meter. Dit bedrijventeam won ook de vorige editie.

Sint-Martinus Herk-de-Stad won de eerste telegeleide editie en haalde het in de supercup met 7 honderdste seconden van Team Bad Max.

Een student sleutelt aan de software van zijn racewagen
Een student sleutelt aan de software die zijn racewagen aanstuurt. © Foto PXL
TwitterLinkedIn