Agoria lanceert nieuwe specifieke online cursus over AI in gezondheidszorg

Actua
door
Agoria

Agoria lanceert 'AI in health’. Deze gratis online cursus gaat over artificiële intelligentie in de gezondheidszorg. Hij is nuttig voor bedrijven, werknemers en zorgverleners. De interactieve en beknopte online cursus richt zich tot alle kennisniveaus en geeft een praktisch overzicht van de mogelijkheden van AI in de gezondheidszorg.

""

Agoria lanceert 'AI in health’, een gratis online cursus over artificiële intelligentie toegepast op de gezondheidszorg en gericht aan zowel bedrijven, werknemers als zorgverleners. Deze interactieve en beknopte online cursus richt zich tot alle kennisniveaus en geeft een praktisch overzicht van de mogelijkheden van AI in de gezondheidszorg.

Minicursus voor gezondheidssector

Na de succesvolle lancering van ‘AI in Business’, waarmee Agoria eind oktober 2019 een Europese primeur had, is er nu ook de minicursus 'AI in Health'.

"Met deze online cursus wil Agoria het gebruik van artificiële intelligentie in het Belgische zorglandschap versnellen," zegt Alexander Olbrechts, Business Group Leader HealthTech. "In de eerste plaats zet de cursus in op het verhogen van de digitale kennis van alle betrokken partijen. Op die manier draagt Agoria zijn steentje bij aan de digitale omscholing in de zorgsector."

Alle mogelijkheden van AI

De cursus geeft u een beknopt overzicht van de verschillende mogelijkheden van AI binnen de zorgsector. Variërend van klinische ondersteuning, denk aan ondersteuning bij het opsporen van huidkanker, tot het assisteren bij klinisch onderzoek.

Ook het verlichten van administratieve taken door middel van AI voor zorgverleners komt aan bod. Tot slot worden in de strijd tegen COVID-19 ook AI-technieken gebruikt.

Dit alles wordt gekoppeld aan concrete voorbeelden van Agoria-leden zoals Barco, Verhaert, Radix, Opal solutions, Bingli, enzovoort. Lees alvast de concrete AI-verhalen achter de linken!

Tom Van de Putte (rechts) en Piet Van de Steen aan het werk aan de computer
Onder meer Piet Van de Steen (links) en Tom Van de Putte van Bingli ontwikkelden een interessante AI-tool voor huisartsen © Bingli
TwitterLinkedIn