Bridging the communication gap between business and IT with BDD: A custom approach

Locatie
Online
Start
Einde

BDD zorgt voor stroomlijn tussen de 3 musketiers: business, stroomlijn en test. Goede AI-software is niet alleen foutvrije software, maar vooral ook software die doet wat de klant nodig heeft. 

Goede software is niet alleen foutvrije software, maar vooral ook software die doet wat de klant nodig heeft. Dit lijkt voor de hand liggend, maar blijkt in de praktijk vaak één van de grootste struikelblokken te zijn.

De klant denkt dat zijn vraag duidelijk is, de software-ontwikkelaar denkt te weten wat de klant wil, en op het moment dat men erachter komt dat niet iedereen op één lijn zat, is er al veel tijd, geld en goede wil verloren.

Behaviour-Driven Development (BDD) helpt bij het vermijden van misverstanden door het volgen van bepaalde gestructureerde technieken. Deze technieken vereisen echter een heuse leercurve en grote veranderingen in de werking van het team en hun workflow. Met onze BDDdna matrix kunt u echter stapsgewijs BDD toepassen op basis van uw huidige behoeften en vaardigheden.

Wat is het? 

Aansprekende en duidelijke uitleg van het AI of CS-product of de dienst die je binnen Contract Ondernemerschap aanbiedt.

  • Recente benadering (een methodiek/process)
  • Tracht de communicatiekloof tussen business en IT te dichten
  • Vereisten voor software worden samen vastgelegd in een duidelijke taal die begrepen wordt door alle betrokkenen

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van software:

  • Management
  • Business analyst
  • Developer
  • Tester
  • Product owner

Wat kan je verwachten?

In deze workshop maak je kennis met Behaviour-Driven Development (BDD). Naast het correct ontwikkelen van software, leer je ook hoe je de juiste software beter kan ontwikkelen, die voldoet aan de eisen van de klant. Je leert wat het concept van BDD is, waarom het is ontstaan en hoe het is geëvolueerd sindsdien. 

Tot slot leer je hoe je BDD kan gebruiken in je eigen projecten, op basis van jouw eigen situatie, met behulp van de custom BDD-matrix.

Wanneer

10 december 2020 
tussen 9 en 17u

Waar

Online via bdd-dna.com/nl/bdd-seminarie/

Organisatie

BDDdna is een onderzoeksgroep onder Digital Solutions expertisecentrum van UCLL’s Research & Expertise afdeling.

Meer info en inschrijven