Boeklancering: 'Artificiële intelligentie en Maatschappij'

Locatie
Online
Start
Einde

Wat is het belang en vooral de maatschappelijke impact van artificiële intelligentie ? Ga mee op ontdekking met het boek 'Artificiële intelligentie & Maatschappij' en de bijhorende boekvoorstelling in De Krook.

Wat is het?

In het boek werpen een reeks experten hun licht op wat deze AI (r)evolutie betekent voor onze samenleving. Er wordt stilgestaan bij de vraag wat AI nu precies is en bij de impact van AI op economie, recht en politiek.

Wat is bijvoorbeeld de invloed van AI op de rechtspraak en criminaliteitsbestrijding? Op tewerkstelling, en bedrijfsvoering? Of op politiek nieuws en politieke campagnes?

Daarbij wordt stilgestaan bij potentiële gevaren en uitdagingen die verbonden zijn met de toenemende ‘AI-isering’ van de samenleving, maar ook bij de kansen die deze technologische revolutie biedt. 

Voor wie?

Dit boek beoogt het bredere publiek op een toegankelijke manier te informeren over het belang en vooral de (maatschappelijke) impact van AI.

Inzichten in zowel de voordelen als uitdagingen van AI maken de lezer (hopelijk) iets meer gewapend tegen de toenemende digitaliseren van onze maatschappij, waarbij AI een steeds grotere rol speelt.

Wanneer

9 februari 2021 van 19u-21u

Waar

Online

Organisator

UGent, De Krook Bibliotheek

Prijs

Gratis

Meer info en inschrijven

TwitterLinkedIn