Test de digitale maturiteit van je onderneming met deze quick scan

Dienstverlener
Voka
In samenwerking met

Deloitte

Hoe kan je als kmo inzetten op technologie en digitalisering? De digitale quick scan die Voka samen met Deloitte heeft ontwikkeld, levert je een score en actiepunten op om de digitale maturiteit van jouw onderneming te versterken.

Wat is het?

De bereidheid tot digitale transformatie bij kmo’s mag dan wel groot zijn, velen missen een duidelijke aanpak over hoe digitaliseringkansen kunnen gegrepen worden en concreet vertaald worden naar effectieve implementatie. Je wordt als ondernemer dan ook dagelijks geconfronteerd met de schijnbare eindeloze mogelijkheden én digitale uitdagingen.

Om jou de juiste ondersteuning te kunnen bieden, is het belangrijk om de huidige digitale maturiteit van jouw onderneming of organisatie in kaart te brengen.

Enkele vragen uit de Digitale Quick Scan:

  • Heb je een uitgeschreven strategie m.b.t. digitale transformatie?
  • In welke mate wordt digitalisering binnen jouw organisatie gestimuleerd?
  • Wat is de impact van digitalisering op jouw klanten- en leveranciersrelatie?
  • Is jouw technologische infrastructuur voldoende schaalbaar?
  • Zijn de productieprocessen gedigitaliseerd en geautomatiseerd?

Voor wie?

Voor alle ondernemers, vzw’s met een commercieel oogmerk, socio-profit organisaties en bijberoepers.

Wat kan je verwachten?

Je evalueert de digitale maturiteit van je onderneming of organisatie aan de hand van een vragenlijst op slechts 20 minuten.

De vragenlijst brengt vijf domeinen in kaart: strategie, interne organisatie, klanten- leveranciersrelatie, infrastructuur en nog één specifiek domein voor de maakindustrie. Je totaalscore geeft aan hoe je de digitale maturiteit van je organisatie hebt ingeschat.

Daarnaast krijg je ook subscores per categorie. Die helpen je om sterktes en zwaktes bloot te leggen.

Zo helpt de tool je om op een doordachte manier prioriteiten te stellen. Je krijgt de kans om jouw eigen resultaat te vergelijken met die van andere organisaties die in dezelfde sector actief zijn. Indien je dat wenst, voorzien wij een gratis individueel opvolg- of coachingsgesprek.

Heb je nood aan bijkomende info of ondersteuning? Met Voka hebben we een heel gevarieerd aanbod aan kort- en langlopende opleidingen rond digitalisering en de toepassing van nieuwe technologieën klaar staan.

Meer info

www.voka.be/digitale-quick-scan

Dienstverlener

Voka, in samenwerking met Deloitte

Contactgegevens

Bogaert Philip
philip.bogaert@voka.be

Doe gratis de online quick scan