De AI Academy stoomt ondernemers en kaderleden klaar voor een toekomst met AI

Dienstverlener
Howest
In samenwerking met

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Op zoek naar kennis over AI? Maatschappelijke inzichten en de raakvlakken specifiek voor bedrijven? Dan is de AI Academy er voor jou. Ontdek de inspirerende en informatieve avondseminaries.

Wat is het? 

De AI Academy, een initiatief van Howest - Hogeschool West-Vlaanderen en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, is een seminariereeks die de believers en sceptici van Artificiële Intelligentie (AI) met elkaar connecteert. De sterkte van de AI Academy is haar unieke aanpak: de integratie van wetenschappelijke kennis, maatschappelijke inzichten en de raakvlakken specifiek voor bedrijven.

In de eerste sessies van de tweede reeks namen zo’n 50 unieke bedrijven deel aan de seminaries waarbij vooral het op vertrouwen gestoelde netwerk als grote meerwaarde werd aanzien. Naast de inzichten tijdens de seminaries blijkt ook het community-aspect een grote troef: ondernemers kunnen praten over hun zoektocht, de drempels en de eerste successen bij het implementeren van AI in hun bedrijf.

We bieden een inspirerend en interactief platform aan innovatieve denkers, dromers en doeners, maar ook aan technologische experten en wetenschappers. Ben je klaar voor deze AI-ontdekkingstocht?

Voor wie?

De Academy richt zich specifiek tot ondernemers en kaderleden en heeft als doel hen klaar te stomen voor een toekomst waarin AI een prominente rol zal vervullen.

Het bijwonen van de seminaries vereist geen voorkennis rond AI. Alle seminaries zijn inleidend en staan open voor ondernemers, IT-managers en C-levels met een oprechte interesse in AI.

Bovendien kan elk seminarie afzonderlijk gevolgd worden, volgens jouw interesses, noden en agenda.

Wat kan je verwachten?

De AI Academy is een reeks van 8 avondseminaries en ieder seminarie bevat 4 ingrediënten:

1. Inzicht

Een gerespecteerd en enthousiast spreker neemt gedurende een uur het woord over uiteenlopende topics gerelateerd aan AI. De focus hier ligt voornamelijk op het kennisaspect met een academische insteek. We bieden inzichten, een state-of-the-art overzicht van AI vandaag én een blik op de toekomst.

2. Waarde

Na de inzichten komt de waarde. We variëren hierbij tussen bedrijfsbezoeken en het toelichten van concrete voorbeelden. De verhalen uit de praktijk, de inspiratiereis doorheen de ervaringen van early adopters en wie het pionierswerk al in zijn/haar onderneming heeft vormgegeven. 
Ervaren gebruikers van AI-technologieën bespreken hun reis, de sterke punten en moeilijkheden bij het toepassen van specifieke AI-gerelateerde technologie. Ze dagen de spreker uit en als zodanig bieden ze de aanwezigen een realiteitscheck van de huidige stand van zaken in AI.

3. Experience

Diverse door AI geïnspireerde, gedreven bedrijfscases zullen worden geïntroduceerd over hoe deze technologie met succes heeft geleid tot proces- en productoptimalisatie, maar ook de geleerde lessen tijdens het implementatieproces zullen worden benadrukt. Je kunt op meerdere locaties uitgewerkte showcases verwachten waarop bedrijven, start-ups en ondernemers laten zien hoe zij AI hebben geïmplementeerd in hun manier van werken, hun producten en diensten.

4. Network

Maak kennis met en ‘maak kennis’ van de ervaringen van je AI-minded collega-ondernemers. Vertel verhalen en bouw mee aan de AI-community in Vlaanderen.

Meer info?

www.aiacademy.be 

Contactgegevens?

Soraya Van Cauwenberghe
+32 56 23 50 51
soraya.vancauwenberghe@voka.be